Hvordan gør man lige det ..?

Envision

Her sidder Kenn Römer-Bruhn sammen med Kim Birk Laursen og begge er dybt koncentreret på den forestående opkvalificering af de 60 medarbejdere på reklamebureauet …

Hos Envision Reklamebureau A/S i Århus, har man gennem flere år arbejdet i Adobe InDesign uden at opdatere. Grundlaget for dette er, at man i produktionen anvender specialfremstillede plug-in, der integrerer tekst- og billeddatabaser direkte ind i InDesign. Tiden står jo ikke stille, og en opdatering af InDesign var nødvendig for at videreudvikle vores workflow.

Men hvordan uddanner man 60 kollegaer i opdateringen af Adobe InDesign?

Vi kunne ikke sende alle på et eksternt kursus, for så går vores produktion i stå. Derfor ønskede vi at lave undervisning “on-the-fly”, hvilket krævede en helt speciel løsning for denne opdatering.

Det var her at firmaet PReducation kom ind i billedet. Indehaver Kenn Römer-Bruhn sammensatte en uddannelsesplan for Envision Reklamebureau, som bestod af 4 hovedpunkter:

  1. Teknisk forudindstilling af InDesign, der bestod i at optimere programmets indstillinger, brugerflade og standardopsætning. På den måde var der ikke tale om en normal udrulning af InDesign, men en Envision-tilrettet InDesign, der ville matche til vores produktionsmåder.
  2. Introduktion af den nye opdatering af InDesign, hvor alle brugere fik en introduktion og gennemgang af programmet, med fokus på nye funktioner i forhold til tidligere versioner. Introduktionen foregik over 1 uge, hvor man i hold af 6 personer hjalp brugerne på helt rette vej.
  3. I dybden med den nye version af InDesign, var en dybere gennemgang af InDesign for udvalgte kollegaer, hvor der blev lagt fokus på de typografiske muligheder med bl.a. OpenType, afsnits-, tegn- og objektformater mv. Formålet med denne gennemgang var at uddanne nogle udvalgte kollegaer, så de i opstarts-fasen kunne bidrage med hjælp til andre kollegaer on-site.
  4. Opstarten i den nye version foregik on-the-fly i produktionen i samarbejde med Kenn Römer-Bruhn og de udvalgte kollegaer.

Hele processen foregik helt efter planen, og Envision Reklamebureau A/S er nu i fuld produktion i InDesigns nyeste version. Der hersker ingen tvivl om, at vi fremover vil samarbejde med Kenn Römer-Bruhn omkring udvikling og undervisning.

– Kim Birk Laursen, IT-chef, Envision Reklamebureau A/S