
Du er enten ny inden for Lightroom, selvlært eller blot skal i gang med at lære dette program. Og godt for det, for Lightroom er nemlig et af de mest geniale billedbehandlingsprogrammer der findes. Et farveunivers og en hurtighed findes næppe i andre workflow, og det er præcist hvad du lærer på dette kreative kursus.
Dette grundlæggende basiskursus giver dig en solid introduktion til at komme godt fra start, så du bliver dus med programmets brugergrænseflade, de vigtigste værktøjer og – ikke mindst – den grundlæggende viden omkring arbejdet med 16-bit billeder under hensyntagen til de grundlæggende og æstetiske fotografiske principper.
– så du får det bedste ud af Lightroomkurset!
Kursusdato: | Når det passer dig |
Kursets varighed: | Efter behov |
Kursusniveau: | Grundlæggende |
Antal kursister: | Ubegrænset | |
Anbefalet antal: | Højst 6 |
Adresse: | Hos dig et sted i Danmark |
Samlet pris: | 7.500 kr pr dag |
Bemærk at prisen gælder samtlige deltagere!
Underviser: | Kenn Römer-Bruhn |
Kenn Römer-Bruhn er Danmarks førende Lightroomekspert, og er – ud over at være Lightroom-guru og billedmager – også udnævnt af Adobe som Official Adobe CC Professional. Og Kenn står klar til at undervise dig i Lightroom’s magiske billed-univers. Og det bliver bestemt ikke kedeligt!
Naturligvis fyldes dagen også op med en masse tips og tricks, så du efter endt kursus, har fået hovedet fyldt op med gode relevante input.
Andre fotorelaterede kurser:
Lightroomkursets læringspunkter:
Her har du et overblik over nogle af de emner dit Lightroomkursus kan indeholde:
Optimer Lightrooms indstillinger
Vi sætter i fællesskab dine indstillinger i Photoshop Lightroom op, så programmet opfører sig som du vil og så det passer til dit workflow. På den måde får du allerede fra første kursusdag en meget lettere hverdag med programmet.
Kameraets native RAW versus DNG-formatet
Når du kender forskellen mellem de forskellige RAW-formater og det digital negativ (DNG-formatet), skal du også tage en beslutning om hvad du ønsker at arbejde med fremadrettet. Din underviser er ikke i tvivl om, at du bør satse på DNG-formatet, og han har argumenterne i orden!
Tilpasning af brugerfladen så den passer til dig
Det næste vi kigger på er tilpasning af Lightrooms brugerflade, så den passer til dig. Relevante paneler, filmstrimler, menuer, værktøjer og kommandoer bliver gennemgået, så det hele bliver overskueligt opsat, og du deraf nemt og hurtigt kan finde rundt i programmet.
Lær at bruge unikke genveje
Det er mere effektivt at bruge genveje i Lightroom, og genvejene er fremme på skærmen ved et enkelt tryk. Når du lærer blot ganske få genveje, bliver du fri for en masse klikkeri med musen, og arbejdet i Photoshop Lightroom bliver endnu hurtigere.
Workflowet i Lightroom
Her lærer du hvordan selve workflowet er i Lightroom. Vi gennemgår modulerne Library, Develope og Export, så du kan se hvor hurtigt du kan optimere hundredevis af billeder i ét hug.
Organiser tusindvis af billeder nemt
I Lightroom opretter du kataloger (Catalogs) til din billedsamlinger. Vi kigger på vedligeholdelse, flytning og opgradering af Catalogs, så billeddatabasen altid er up-to-date. Vi laver backup og du lærer hvad du kan med dine fotosamlinger i forskellige Catalogs.
Tilføj nøgleord, kollektioner og meta-koder
Her lærer du Library at kende, så du kan søge og finde dine billeder, tilføje billedtekster, nøgleord, smarte kollektioner og meget andet, der gør det nemt at håndtere en billedsamling.
Introduktion til værktøjer og redskaber
I modulet Develope får du en række værtøjer og funktioner stillet til rådig. Dem introduceres du for, så dine billeder kan fremkaldes så optimalt som muligt.
Beskæring og ændring heraf
I modulet Develope kan du også foretage en beskæring. Vi dykker lidt dybere ned i beskæringsmulighederne, og du introduceres samtidig for beskæringsregler og -trends.
Lær histogrammet at kende
Ingen optimale billeder uden at histogrammet på forhånd er vurderet. Lær hvordan et histogram læser lyssammensætningen i dine billeder, og forstå hvorfor fx auto-funktionen gør sit arbejde som den gør.
Introduktion til billedoptimering og -justering
Her lærer du om hvilke parametre du kan benytte i forbindelse med billedoptimering og -justering. Vi gennemgår samtlige indstillingsmuligheder, så du ved hvilke der er gode at kende, og hvilke du måske blot kan springe over.
Introduktion til masker og selektiv redigering
Med justeringspenslen, graduerings- og radialfiltre kan du maske områder af i dine billeder, hvorefter de kan påvirkes af bestemte indstillinger for unikke optimeringseffekter.
Fremkald i forskellige størrelser til forskellige medier
Vi sætter en række forudindstillinger op i din Export, så du med et enkelt klik, kan fremkalde forskellige størrelser til forskellige output som fx trykklare TIF eller JPG til web og skærmbrug med korrekte farveprofiler integreret.
Optimer dit workflow endnu mere
Ved at benytte bestemte forudindstillinger ved fremkaldelse (Presets), kan du faktisk allerede under importen af RAW eller DNG-filerne, få dem færdigbehandlet og fremkaldt.
Skarpere skarphed og mindre støj
Vi kigger på hvilke skarphedsalgoritmer Lightroom versus Photoshop og det kamera der har leveret billedet. Du lærer at tilknytte skarphed de rigtige steder, og at reducere støj i billederne.
Gem billederne i de korrekte formater
Når dine billeder er færdige og klar til eksport, skal du tage stilling til hvilket format de skal gemmes i. Og her lærer du om de mest gængse formater i den grafiske industri.
Tips og tricks samt svar på spørgsmål
Ingen må være tvivl om noget som helst, og der bliver svaret på alt i løbet af kursusdagen. Naturligvis fyldes dagen også op med en masse tips og tricks, så du efter endt kursus, har fået harddisken fyldt helt op med input. Og har du behov for det, følger der gratis support med kurset.
Ja – du læste rigtigt: Gratis support, hvor du kan spørge løs og naturligvis få svar! Det manglede da bare, og derfor er alle mine søde kunder vældig glade …
Bestil kurset nu
Meget mere end et kursus i Lightroom
Dine forudsætninger: Kunder vælger typisk dette kursus, fordi de enten intet eller kun har begrænset kendskab til Adobe Lightroom.
Dit udbytte: Efter endt kursus har du et godt overblik over Adobe Lightroom, og kan fremkalde billeder med professionelt udseende til fx sociale medier, web, annoncer, brochurer, foldere, plakater o.lign.
Din support: Dette kursus giver dig seks måneders email-support. Opgrader evt. til et årligt grafisk eftersyn og få løbende support uden merpris!
Din grafiske underviser: Kenn Römer-Bruhn – Adobe Professional og grafisk Lightroom-guru.
Alle grafiske kurser fra PReducation er tilrettet dit unikke behov, så du får optimalt udbytte af dit Lightroom kursus. Husk, at det er vigtigt at bruge de opnåede kompetencer for at vedligeholde dem – de er med til at sikre kursusinvesteringen! Læs i øvrigt her om hvorfor du får meget mere på mine kurser frem for åbne kurser med mange deltagere.