Adobe Photoshop Lightroom er udkommet i version CC, og dermed er dit workflow sikret en kompetent opdatering. Bemærk at Lightroom tilbyder mobile funktioner og funktionsopdateringer der kun er tilgængelige, når du får Lightroom som en del af Creative Cloud Fotografiplan. Desuden kan Lightroom nu også bruges på Android-enheder.

Tilbage til nyhederne, der tæller spændende muligheder for fotografen, der ønsker at beholde hele workflowet i Lightroom, og ikke vil bruge unødig tid på at gå i Photoshop i forbindelse med fx HDR- og panoramabilleder:

HDR-billeder direkte i Lightroom

Skab surrealistiske med billeder af ekstrem høj kontrast eller naturligt udseende billeder under svage belysninger. Med HDR Merge kan du nemt kombinere flere forskellige fotos, der er optaget med forskellige eksponeringsindstillinger til et enkelt HDR-billede. Endelig får vi lov at udnytte den store bitdybde i Lightroom.

Se hvordan det fungerer på Adobes hjemmeside

HDR in Adobe Lightroom CC

Nu har du mulighed for at arbejde med HDR-billeder direkte i Adobe Lightroom CC.

Fantastiske panoramabilleder

Optag superbrede vidvinkelbilleder med imponerende detaljerigdom. Med Photomerge-teknologien kan du sammensætte flere RAW-billeder, for at skabe panoramabilleder uden overgange direkte i Lightroom.

Se hvordan det fungerer på Adobes hjemmeside

Hurtigere og bedre ydeevne

Importer og perfektioner dine billeder hurtigere end nogensinde. Lightroom benytter sig af kompatible grafikprocessorer til at øge den overordnede hastighed, specielt når du forbedrer billeder i fremkaldelsesmodulet.

Find nemt fotos af specifikke personer

Find hurtigt billeder af familie og venner, selv uden metadata-tags. Vælg et ansigt på et foto, hvorefter Lightroom søger efter den pågældende person i alle dine andre billeder. Kategoriser og gruppér dine fotos baseret på ansigter.

Avancerede videodiasshows

Skab smukke, elegante diasshows med stillbilleder, video og musik sammen med professionelle effekter som f.eks. panorama og zoom.

Forbedrede webgallerier

Præsenter dit arbejde i mere elegante, spændende og interaktive webgallerier. De nye HTML5-kompatible galleriskabeloner virker med de fleste browsere til stationære og mobile enheder.

Better workflow in Adobe Lightroom CC

Nu kan du arbejde endnu hurtigere i Adobe Lightroom CC.

Bedre kontrol over filtre

Kontroller nøjagtigt, hvilke dele af dit billede der påvirkes af de graduerede og radiale filtre. Nu kan du bruge en pensel til at redigere filterets maske, og tilføje eller fjerne filtereffekter, når du ønsker det.

Del dit arbejde

Udgiv web-gallerier med Lightroom. Få feedback på dine fotos, start diskussioner og mere – alt fra Lightroom på din mobile enhed eller computer.

Understøttelse af flere enheder

Lightroom er nu på Android-enheder. Og ligesom ved iPad og iPhone synkroniseres alle dine rettelser tilbage til din computer.

Fortæl dine historier

Træk billeder fra Lightroom til Adobe Voice og Adobe Slate på din iPad eller iPhone for at skabe visuelle historier og animerede videoer.

Kopi-indsæt forbedringer

På din iPad eller iPhone kan du hurtigt kopiere justeringer fra et foto og indsætte dem på hinanden for ultrahurtig behandling.

Perfekte præsentationer

Brug den nye Presentation-tilstand på din iPad eller iPhone for at vise fotos uden at justere eller redigere dem ved et uheld.

Masks in Adobe Lightroom CC

Brug masker meget nemmere i Adobe Lightroom CC.

Find fotos hurtigt

Den segmenterede visning på din iPad eller iPhone hjælper dig med at finde foretrukne fotos hurtigere end nogensinde.

Opnå den perfekte komposition

En redesignet beskæringsoplevelse på iPad og iPhone giver dig mulighed for hurtigt at justere, tilpasse og rette dine fotos automatisk.

 

Alt i alt er der rigtig god grund til at få opgraderet din Lightroom til CC, og opgraderingen har min største anbefaling – god fornøjelse herfra …