Adobe Photoshop CC er nået op i version 2015, der indeholder en række nye og spændende funktioner og forbedringer, der gør din digitale billedbehandling endnu bedre. Og lad mig hurtigt vise dig lidt af nyhederne:

Tegnebrætter til digitale udviklere

En af de største nyheder er muligheden for at designe layouts som websteder eller apps til flere enheder og skærmstørrelser i én og samme Photoshop-fil. Funktionen kaldes for Tegnebræt, og vil udvide dit Lagpanel og ændre panelet Egenskaber. Begge paneler hjælper dig med at strømline din designproces ved at give dig et uendeligt lærred, hvor du netop kan lave designs til forskellige enheder og skærme.

Forhåndsvisning direkte på iOS enheder

Få livevisning på dine Photoshop-designs på flere iOS-enheder med den nye Forhåndsvisning af enheder i Photoshop og Adobe Preview CC-mobilappen. Ændringer, der foretages i Photoshop CC, vises i Preview CC i realtid. Og du kan tilslutte flere iOS-enheder til Photoshop med USB eller over Wi-Fi.

Gendan støj i slørede områder

Før i tiden gik slørede effekter ud over billedkvaliteten. Det kunne ske hvis du fx havde anvendt en Sløringsgalleri-effekt, der gav de slørede områder i billedet et syntetisk eller unaturligt udseende. Det er historie, for nu kan du gendanne støj/korn på et sløret billedområde for at give det et langt mere realistisk udseende.

Creative Cloud Libraries

Endelig et Glyfpanel

Photoshop har endelig fået det glyfpanel vi kender fra InDesign, så du nu kan tilgå de tegn en skrifttype indeholder på en mere effektiv måde.

Eksporter som …

Du kan nu eksportere tegnebræt, lag, laggrupper eller et helt Photoshop-dokument som JPEG, GIF (øh …?), PNG, PNG-8 eller SVG. Dit foretrukne eksportformat kan gemmes i Photoshops indstillinger, hvorefter du med et enkelt klik, kan eksportere billedindholdet.

 

Din førende Photoshop-specialist ønsker dig god fornøjelse med opdateringen … Og har du brug for et opdateringskursus, står jeg klar til at hjælpe dig!

– Kenn Römer-Bruhn