Så fik vi endelig den ventede udgave af Adobe InDesign CC i version 2015, der både indeholder nye funktioner og forbedringer, og en unik måde at distribuere indhold på. Endnu engang er vores alle sammens favoritprogram blevet endnu bedre!

Lænkede objekter fra Creative Cloud biblioteker

Det er fx blevet muligt at tilføje objekter fra Creative Cloud Libraries, der er lænkede. Det vil sige, at når objektet opdateres, vil dit design også blive opdateres. Endda på tværs af fx InDesign og Photoshop!

Billeder og grafik i celler

Og så er det endelig blevet muligt at indsætte et billede i en tabel, uden bøvl og mas. InDesign vil forstå når du indsætter et billede i en celle i en tabel, hvorefter cellen agerer billedramme.

Indsæt billeder direkte i celler i tabeller

 

Afsnitsskygge til farvelægning af afsnit

Endnu en ny funktion er tilføjet: Afsnitsskygge, der giver mulighed for at tilføje farvede baggrunde til dine tekstafsnit. Flytter du teksten på siden, vil den farvede baggrund følge med.

Mere fart på

Opdateringen giver også optimering i dit daglige arbejde med programmet, idet zoom, panorering og rulning er blevet betragtelig hurtigere takket være forbedringer af ydeevnen i InDesign.

Nem distribution med Publish Online

Ved hjælp af Publish Online kan du nemt publicere og distribuere InDesign-dokumenter online. Dine dokumenter konverteres til HTML og CSS, og gemmes i skyen hvorfra de også bliver afviklet i enhver moderne browser. Deraf får produkter som ePaper, LivEdition og eMag kamp til stregen. Funktionen er nemlig ganske gratis, omend den endnu ikke er helt færdigudviklet …

Publicer online med Adobe InDesign

 

Billedarkiv med Adobe Stock

Vi har set det før, men nu er tiden måske mere moden. Nu kan du nemlig hente afgiftsfri billeder og vektorgrafik fra Adobe Stock direkte til dine Creative Cloud Libraries, så dine elementer er tilgængelige præcis der, hvor du har brug for dem som fx Adobe Comp, InDesign eller Photoshop. Bemærk at du imidlertid får lov at betale for de billeder du anvender. Meget følger med i Creative Cloud – men ikke alt 😉 …

 

Danmarks førende InDesign-specialist ønsker dig god fornøjelse med opdateringen … Og har du brug for et opdateringskursus, er jeg naturligvis klar til at hjælpe dig!

– Kenn Römer-Bruhn