Kigger du godt efter i Adobe InDesign CC (2015), har du måske lagt mærke til at der ikke længere er adgang til Folio og dermed DPS. Væk er panelet Folio Builder, hvorimod Overlays-panelet stadig kan findes, omend det ikke kan benyttes – alt er nemlig tonet ud.

Det hele skyldes, at Adobe er i gang med at implementere en opdateret version af Digital Publishing Suite (DPS). Fremover kaldes den fortsat DPS, men nu vil det stå for Digital Publishing Solution.

Adobe Digital Solution på flere enheder

Den nye Digital Publishing Solution bliver – i skrivende stund – kun tilgængelig for Enterprise-kunder, og dermed er markedet i Danmark ganske småt. Det er ret ærgerligt, for en masse indesignere har allerede tillært sig en masse erfaring med at udgive interaktivt. Ønsker du fortsat at arbejde med Folio-formatet, skal du holde dig til CC i 2014-udgaven, og dermed være under den aktuelle version. Det er ikke helt holdbart.

Så mens vi afventer hvad der rent faktisk kommer til at ske (Adobe bliver bombarderet af sure kommentarer), må du enten holde dig til en gammel version, eller ty til EPUB eller InDesigns nye online-udgivelse.

For adgang til de nyeste DPS-plugins se her (du skal være logget ind med dit Adobe ID): Adobe DPS 2015