Adobe Slate er en ny gratis digital historie-fortæller-app til iPad, der gør det let at kombinere tekst og billeder ind i en slags historie. En historie eller fortælling, der kan offentliggøres i et smukt designet layout baseret på webindhold hostede på i Adobe Cloud. Den nye app kræver imidlertid ikke at du har et abonnement på Adobe Creative Cloud for at virke, men blot et Adobe ID. Og så er det hele pludselig blevet tilgængeligt for alle (der har en iPad).

adobe slate workflow

 

 

adobe slate on alle devicesVed hjælp af Adobe Slate kan alle skabe flotte rapporter, brochurer, hæfter mv. ved at blande billeder og tekst med meget stor effekt. Output’et fra Adobe Slate er links, der kan deles nemt via e-mail, indlejret i hjemmesider, eller lagt ud på sociale medier.

Gennem professionelt designede layouts med elegante skrifttyper, smukke farver og iøjnefaldende bevægelseseffekter, kan Adobe Slate lave indhold der automatisk tilpasser sig enhver enhed med en overbevisende læseoplevelse på enhver tablet, smartphone eller computer.

Adobe Slate er pt. en iPad app, og det er på iPad du kreerer dine historier. Men de kan som skrevet læses på enhver enhed uanset platform. Opbygningen af Adobe Slate gør det nemt at tilføje tekst, vælge billeder og layout, og anvende forskellige udseende og bevægelseseffekter. App’en har en samling af temaer, der lægger stilen for den historie du vil lave. Egentlig ganske godt tænkt.

Vigtige funktioner omfatter:

  • Professionelt designede temaer gør det nemt at vælge mellem flere skriftkombinationer, farver og bevægelseseffekter, så dine historier skiller sig ud fra mængden.
  • Særlige fotolayouts leverer sammen med forskellige indstillinger billeder der kan popper ud, visning i gitter eller en særlig fuldskærmsvisning. Det er også muligt at tilføje en billedtekst som et overlay på billeder.
  • Kan tilpasses design, der ser godt ud på enhver enhed, der spænder fra en smartphone over til stationære computere. Dermed kan alle brugere nås.
  • App’en kræver iPad 2 eller højere samt iOS 8 for at virke.

En lille demo

Jeg har lavet en lille demo som måske kan overbevise dig om, hvorfor denne app kan være interessant for den grafiske branche. Demoen tog mig 10 minutter at fremstille ud fra et billedsæt i en collection fra Adobe Lightroom, inkl. generering af kode, upload og integrering her i dette indlæg. Et workflow der er til at føle på 🙂

Scroll på billedet herunder for at se Adobe Slate in action i en såkaldt iFrame:

 

Klik på billedet herunder for at se Adobe Slate in action i fuld størrelse i et browservindue:

Blomsterhaven

Hvis du vil vide mere om Adobe Slate, besøg adobe.com/slate. Det kunne være interessant at se hvad du kan få ud af Adobe Slate. Herfra skal lyde et spændende god arbejdslyst med din nye app …

adobe slate logo icon