Jeg har gennem et par uger afholdt en række kurser for HK Grafisk Kommunikation i Kolding. Her kom vi godt rundt om bl.a. bog- og magasinproduktion, og senest i Adobe InDesigns fantastiske vektorunivers, hvor jeg underviste en flok yderst begejstrede kursister.

indesign kursus afholdt i kolding

Glade og koncentrerede kursister i gang med hver deres vektor-kreationer på et kursus i Adobe InDesign.

kreative effekter i indesign og glade kursister

Det er ret utroligt hvad man kan udarbejde i Adobe InDesign. På dette kursus lærte deltagerne at bruge vektorer og effekter til at lave helt utrolige grafiske forme.

Mange er vant til at grafik skal/bør udarbejdes i fx Adobe Illustrator. Men det er langt fra nødvendigt. Hvis du laver din grafik i Adobe InDesign, øger du dine færdigheder og har grafikken lige ved hånden (i et bibliotek, som en snippet eller i et objektformat). En win-win for dig der ønsker at blive endnu hurtigere til dit arbejde, og dermed en vaske ægte indesigner

Den vanddråbe du ser på projektorens lærred på ovenstående billeder, er en jeg har tegnet med penværktøjet i InDesign. Jeg har brugt flere forskellige forme som jeg har tildelt en række effekter. Og resultatet kan du se her:

kreative effekter i adobe indesign

Organiske former som fx en vanddråbe kan sagtens udarbejdes i Adobe InDesign.

Ved at kende sin InDesign, kan stort set alt lade sig gøre. Det er kun ens fantasi og ens formåen der sætter grænsen. Det er ikke længere nødvendigt at springe mellem forskellige programmer. Grafikken kan holdes (og til enhver tid ændres) direkte i dine dokumenter.

Skal du også hjælpes lidt på vej, står jeg klar til at undervise dig og dine kollegaer i fx Adobe InDesigns finurlige vektor- og effekt-univers

– Kenn Römer-Bruhn