professionelt kursus i bog- og magasinproduktion med adobe indesign

 

På dette kursus lærer du om magasin- eller bog­produktion i Adobe InDesign. Du bestemmer hvilken retning vi skal køre: Magasin eller bøger, og om det skal være til web eller tryk. Magasiner layoutes og ombrydes typisk på artikelbasis med få opslag, hvorimod bøger ombrydes kapitelvis med mange sider. Din underviser har arbejdet ekstremt professionelt med begge segmenter, og vil pædagogisk kunne guide dig i den helt rigtige retning.

Et kursus om at arbejde smartere med
dine magasiner og bøger i InDesign

I forbindelse med magasiner kigger vi bl.a. på principper for spalte- og netbaseret layout, layoutets betragtningsområder, mastersider og udnyttelse af typografiske- og objektbaserede muligheder.

Ved bogproduktion, der typisk består større dokumenter, er det en god idé at have styr på råspalter, magener, mastersider, automatiske krydshenvisninger, indholdsfortegnelser o.lign.

På dette kursus får du et unikt indblik i InDesigns magasin- og bogfunktioner, hvoraf en del er hel- eller halvautomatiske – og som vil spare dig for en masse tid, når du skal have bøger eller magasiner videre til korrektur, redaktører, journalister og slutteligt til tryk eller videre i webproduktion for interaktive muligheder.

Kursusdato: Når det passer dig
Kursets varighed: Efter behov
Kursusniveau: Videregående
Antal kursister: Ubegrænset
Anbefalet antal: 6
Adresse: Hos dig et sted i Danmark
Samlet pris: 7.500 kr pr dag

Bemærk at prisen gælder samtlige deltagere!

Underviser: Kenn Römer-Bruhn

Kenn Römer-Bruhn er Danmarks førende InDesign-underviser, og er – ud over at være InDesign-guru og grafisk coach – også udnævnt af Adobe som Official Adobe Professional. Og Kenn står klar til at undervise dig i InDesigns fantastiske layout-univers. Og det bliver ikke kedeligt!

 

Du får bundsolid viden af Danmarks førende InDesign-underviser med tusindvis af sider og dokumenter på bagen. Han øser sin viden og erfaring videre til dig, med massevis af tips og tricks om alle mulighederne. På den måde bliver du en habil indesigner, der ligger flere niveauer over dine konkurrenter, hvilket ikke er så ringe.

Der er rigeligt at tage fat på, og du opnår den viden der skal til for at arbejde struktureret med enten magasiner eller bøger.

InDesignkursets læringspunkter:

Her har du et overblik over nogle af de emner dette magasin- eller bogkursus i InDesign kan indeholde:

Kom godt fra start?

Her kigger vi på hvad skal der bruges for at komme godt fra start. Dine indstillinger gennemgås, og du skal allerede her tage stilling til forskellige ting som fx hvordan dine anførselstegn skal se ud og hvordan tekstombrydningen skal foregå.

Margener og spalter

Arbejder du med flere spalter, er det oplagt at kigge på hvordan margener og spalter versus sideformater forholder sig. Hvilken metode er den bedste og hvordan indlægges den bedst muligt i dit eget workflow.

De typografiske aspekter

Her nørder vi lidt om de typografiske aspekter, der kan gøre din bog eller dit magasin mere æstetisk eller bevidst smasket til med revl og krat. Hvilke normer bør overholdes – og hvilke trends er på sigt den mest optimale typografiske løsning for dine produktioner?

Farver til magasinet eller bogen

Her gennemgås lidt farveteori om hvordan vi som mennesker forholder os til farver, og hvordan de påvirker os. Vi ser på lyse farver, mørke farver, kontrastfarver, komplementærfarver, tone-i-tone og meget mere.

Opret avancerede tegn- og afsnitsformater

Vi kigger sammen på hvordan du opretter avancerede tegn- og afsnitsformater, hvor du samtidig kan genbruge dine formater. Hvor mange formater du har brug for til dit design, afhænger af mange ting – herunder hvilke tekstopdelinger du skal bruge. Du lærer om god skik, om genveje på flere niveauer, om hvilke formater der i bund og grund er overflødige og meget mere.

Kreative objektformater

Du kan spare tid og ærgelser ved at bruge kreative objektformater konstruktivt. Vi dykker ned i objektformaternes univers, hvor tekstrammer bl.a. er en essentiel del af dem.

Tekstvariabler

Du lærer her at bruge tekstvariabler til styring af fx magasinnummer/udgivelse, sidefødder mv. Dermed sikrer du at fx nummerstyringen er automatisk, og dermed ikke er manuel med fejl til følge.

Introduktion til automatisk ombrydning

Når du først har styr på dine afsnitsformater, er det muligt at importere tekster fra fx Word, der helt automatisk kan formatere hele teksten. Dette lille punkt i kurset er guld værd, og har sparet mange af mine kunder for en masse produktionstid. Og tid der i stedet kan bruges på designet og nurse de grafiske elementer.

Automatiske indholdsfortegnelser

InDesign kan generere indholdsfortegnelser ud fra de afsnitsformater du har bestemt dig for. Her lærer du at styre dem, og selve udseende af indholdsfortegnelsen – og lave dem interaktive, så de også kan anvendes digitalt.

Biblioteker og snippets

Når du bruger mange forskellige objekter og løse tekstrammer, er det godt at få styr på dem. Det klares nemt med biblioteker og snippets – og med objektformater.

Bogpanelet

Kontroller dele af et magasin eller en bog fra bogpanelet, og bliv overrasket over de kræfter der gemmer sig her. Farver og typografi kan synkroniseres hurtigt og nemt.

Bestil kurset nu

  Bestil dit InDesign-kursus her

  Antal deltagere

  Vælg kursusniveau

  Kontaktinformation

   

  Support og tilvalg:

  Eksklusiv support med årligt kommunikationseftersyn giver dig en komplet læringsoplevelse, hvor du får 12 måneders udvidet support samt et årligt eftersyn, der aftales i løbet af året. Her får du personlig sparring med Kenn Römer-Bruhn, adgang til hans omfattende vidensbank, og din kompetenceudvikling optimeres med løbende support. Perfekt til langsigtede, professionelle forhold og dybere læring.

   

  Kontakt mig venligst

  Hurtigst muligtI løbet af nogle dageVedr. skræddersyet kursusVedr. tilbud til godkendelse
   

  Vælg evt. en dato

  Meget mere end et InDesign kursus

  Dine forudsætninger: Mine søde kunder der typisk vælger dette kursus, har et solidt kendskab til Adobe InDesign og grafisk produktion.

  Dit udbytte: Efter endt kursus kan du arbejde struktureret med dine opslag, kapitler og magasiner/bøger, og fremstille flotte layouts og typografi i magasiner eller bøger.

  Din support: Dette kursus giver dig seks måneders email-support. Opgrader evt. til et årligt grafisk eftersyn og få løbende support uden merpris!

  Din grafiske underviser: Kenn Römer-Bruhn – Adobe Professional og grafisk magasinguru.

  Alle grafiske kurser fra PReducation er tilrettet dit unikke behov, så du får optimalt udbytte af dit InDesign kursus. Og husk at det er vigtigt at bruge de opnåede kompetencer for at vedligeholde dem – de er med til at sikre kursusinvesteringen! Læs i øvrigt her om hvorfor du får meget mere på mine kurser frem for åbne kurser med mange deltagere.

  Andre kunder der tidligere har valgt et InDesign-kursus:

  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background