professionelt kursus i typografi med adobe indesign

 

På dette kursus lærer du om typografiske udtryk, begreber og ikke mindst alle de forskellige funktioner der styrer det hele i Adobe InDesign. Det giver dig kontrol over et hav af muligheder med tekst- og afsnitsformateringer.

Du får konkret viden om at begå dig i typografierne med et hav af genveje. Særlige funktioner som orddeling og –justering, stavekontrol, ligaturer og diftonger, spatiering, proportionaltal, horeunger og floder, uncial, optisk margen mv. gennemgås minutiøst. Gennemgangen af specialtegn, blanktegn og skifttegn giver sikkerhed for optimal tekstflow. Det hele serveres sammen med den gedigne webbook, som du naturligvis får med – så det hele kan slås efter og repeteres …

Få kreative typografiske input og overfør
dem til dine dokumenter i InDesign

Dette kreative typografikursus i InDesign giver dig en ­bundsolid viden om de typografiske muligheder i programmet. Du klædes finurligt på og bliver hjulpet videre med æstetik og pæne ombrydninger.

Dine tryksager og digitale udgivelser bliver med andre ord pænere og mere professionelle – og du når nemmere og hurtigere dine målgrupper.

Kursusdato: Når det passer dig
Kursets varighed: Efter behov
Kursusniveau: Videregående
Antal kursister: Ubegrænset
Anbefalet antal: 6
Adresse: Hos dig et sted i Danmark
Samlet pris: 7.500 kr pr dag

Bemærk at prisen gælder samtlige deltagere!

Underviser: Kenn Römer-Bruhn

Kenn Römer-Bruhn er Danmarks førende InDesign-underviser, og er – ud over at være InDesign-guru og grafisk coach – også udnævnt af Adobe som Official Adobe Professional. Og Kenn står klar til at undervise dig i InDesigns fantastiske layout-univers. Og det bliver ikke kedeligt!

 

Hop med på typografi-vognen og bliv klogere på en sjovere måde … Der bliver svaret på alt på dette kreative typografi-kursus – hvor du fodres med en masse tips og tricks, så du er godt rustet til dit videre arbejde med Adobe InDesign.

Det typografiske InDesignkursus’ læringspunkter:

Her har du et overblik over nogle af de emner dit typografiske InDesignkursus kan indeholde:

Tegn- og glyfmuligheder

Vi gennemgår tegn- og glyfmulighederne som fx hævet og sænket tekst, sprog, regulering af teksten, kapitæler, majuskler og minuskler, størrelse og skydning, erstatning af tegn mv.

Afsnitsmuligheder

Her lærer du som justering af teksten, indrykninger, afstemning af tekstlinjer, ændring af linjeafstand, orddelinger, grundlinjejustering, luft før og efter, uncialer og meget andet.

Introduktion til OpenType

Her kigger vi på OpenType i praksis, herunder brug af alternativer, minuskel- og majuskeltal, ordenstal, stilistiske sæt. Samtidig lærer du om skriftfamilier der har helt unikke medlemmer til overskrifter, mellemrubrikker, billedekster mv.

Opret egne tegn- og afsnitsformater

Alt hvad du kan tvinge ned i et tegnformat og et afsnitsformat bliver gennemgået. Du får det komplette overblik – og materialer til eget brug. Der er enorme indstillingsmuligheder, og de bliver gennemgået én for én.

Integrer typografi med objektformater

Hvorfor ikke være smart og styre din typografi ved hjælp af objektformater. Du lærer at opsætte dine afsnitsformater, så de automatisk kan hente andre afsnitsformater ind, og på den måde fx formatere info- og faktabokse.

Automatiser din typografi

Når du først har styr på dine afsnitsformater og de indstillinger du kan udarbejde med tekst, er det muligt at automatisere din typografi. Og det er præcist hvad du lærer her – og vil spare en masse tid fremadrettet.

Integrer tegnformater i afsnitsformater

Her kigger vi på hvordan du sikrer, at en bestemt del af et tekstafsnit fx altid er fed i den første sætning. Herefter kører afsnittet med de tekstindstillinger der er bestemt af afsnitsformatet. Dette workflow giver et professionelt udseende på dine tekster, og sikrer samtidig ensartethed.

Integrer linjeformater i afsnitsformater

Er du ude efter bestemte linjeudtryk, kan linjeformater integreres i dine afsnit. Hvis du kender National Geographic, har du også set hvordan de benytter linjeformater til at gøre hver linje i et afsnit mindre og mindre, for at det til sidst passer i brødtekststørrelsen.

GREP-optimer dine formater

Det er ingen hemmelighed at din underviser er en nørd. Og her vil du lære hvordan GREP kan gøre underværker i dine tekster. Blot et lille eksempel: Du har et 48 siders katalog, hvor firmanavnet optræder 120 gange. Og hvis du gerne ville have at firmanavnet altid stod i fed og med versaler, skulle du manuelt formatere 120 ord. Men du kan også få GREP til at overføre tegnformatet helt automatisk.

Styring af bestemte glyffer

Her dykekr vi ned i glyffernes univers, og henter glyfpanelet frem. Dér kigger vi i dybden på hvordan glyffer kan findes, udskiftes og gemmes i sæt til brug som genvej til både grafik, punkttegn, vignetter og pictogrammer. Nå ja, måske vil du også nørde med unicodebaserede glyfindstillinger – og så tager vi også det 🙂

Arbejd korrekt med tabulatorer og orddeling

Her lærer du alt om at styre dine tabulatorer, så opstillinger og indrykninger bliver ens og udstråler kvalitet. Samtidig tager vi et kig på hvordan orddelingerne kan påvirkes, hvordan du lærer InDesign, at bestemte ord vitterlig skal deles som du ønsker og ikke som InDesign synes. Og du lærer at tilføje og slette orddelingsundtagelser.

Undgå de klassiske faldgruber

Her opsummeres de klassiske typografiske faldgruber, og vi kigger på heldige og mindre heldige eksempler. Der er stof til eftertanke og du bliver klogere og ikke mindst dygtigere …

Bestil kurset nu

  Bestil dit InDesign-kursus her

  Antal deltagere

  Vælg kursusniveau

  Kontaktinformation

   

  Support og tilvalg:

  Eksklusiv support med årligt kommunikationseftersyn giver dig en komplet læringsoplevelse, hvor du får 12 måneders udvidet support samt et årligt eftersyn, der aftales i løbet af året. Her får du personlig sparring med Kenn Römer-Bruhn, adgang til hans omfattende vidensbank, og din kompetenceudvikling optimeres med løbende support. Perfekt til langsigtede, professionelle forhold og dybere læring.

   

  Kontakt mig venligst

  Hurtigst muligtI løbet af nogle dageVedr. skræddersyet kursusVedr. tilbud til godkendelse
   

  Vælg evt. en dato

  Meget mere end et InDesign kursus

  Dine forudsætninger: Mine dejlige kunder der typisk vælger dette kursus, kender allerede Adobe InDesign og brugen af tegn- og afsnitsformater i strukturerede InDesign-dokumenter.

  Dit udbytte: Efter endt kursus har du et stort overblik over Adobe InDesigns enorme typografiske muligheder, og kan gøre dine tekster meget smukkere og langt mere læsevenlige.

  Din support: Dette kursus giver dig seks måneders email-support. Opgrader evt. til et årligt grafisk eftersyn og få løbende support uden merpris!

  Din grafiske underviser: Kenn Römer-Bruhn – Adobe Professional og grafisk typografisk guru.

  Alle grafiske kurser fra PReducation er tilrettet dit unikke behov, så du får optimalt udbytte af dit InDesign kursus. Og husk at det er vigtigt at bruge de opnåede kompetencer for at vedligeholde dem – de er med til at sikre kursusinvesteringen! Læs i øvrigt her om hvorfor du får meget mere på mine kurser frem for åbne kurser med mange deltagere.

  Andre kunder der tidligere har valgt et InDesign-kursus:

  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background