professionelt kursus med interaktive pdf-filer i adobe indesign

PDF er meget mere end print, trykklare PDF’er og korrektur: PDF er også suværent til distribution og visning på forskellige enheder. Og gerne hvor indholdet er mere eller mindre interaktivt.

Kurset er derfor for dig der er nysgerrig efter at få overblik og indhold i PDF-filer, så de ikke er flade og dybest set blot er til betragtning. Du ønsker en eller anden form for interaktivitet, og vi kigger det hele igennem, så du får det fulde overblik, og selv bliver i stand til at udarbejde og tage beslutninger om anvendelsen af PDF-formatet i dine egne produktioner.

PDF er mere end print, og kurset giver dig
konkret viden om de interaktive muligheder

På kurset i interaktive PDF med Adobe InDesign, får du en række hands-on øvelser og digitale indspark til dit eget workflow. Du får på den måde et fantastisk overblik over processen, og er selv hurtigt i gang og i stand til at eksportere velfungerende PDF-publikationer.

Når din PDF er eksporteret fra InDesign, kigger vi sammen på hvordan vi kan gøre den endnu bedre. Du er derfor nødt til at have Acrobat Pro, for det er her vi arbejder videre med PDF-filerne.

Kursusdato: Når det passer dig
Kursets varighed: Efter behov
Kursusniveau: Videregående
Antal kursister: Ubegrænset
Anbefalet antal: 6
Adresse: Hos dig et sted i Danmark
Samlet pris: 7.500 kr pr dag

Bemærk at prisen gælder samtlige deltagere!

Underviser: Kenn Römer-Bruhn

Kenn Römer-Bruhn er Danmarks førende InDesign-underviser, og er – ud over at være InDesign-guru og grafisk coach – også udnævnt af Adobe som Official Adobe Professional. Og Kenn står klar til at undervise dig i InDesigns fantastiske layout-univers. Og det bliver ikke kedeligt!

 

På de kursusdage forløbet kører over, bliver der svaret på alt, og du bliver fodret med en masse tips og tricks, så du er godt rustet til dit videre arbejde med PDF i Adobe InDesign.

Og har du behov for det, følger der gratis support med kurset. Helt op til 12 måneder hvis du booker kurset som et årligt grafisk eftersyn (uden mérpris naturligvis).

Kursets læringspunkter:

Her har du et overblik over nogle af de emner dit interaktive PDF-kursus i InDesign kan indeholde:

Overblik over PDF-formatet

Du kender helt sikkert PDF-formatet. Men hvad kan egentlig lade sig gøre med en PDF-fil? Det kigger vi nærmere på, hvor du får et godt overblik over mulighederne – og også faldgruberne. For det handler jo også om hvilke funktioner du propper i en PDF-fil og så det program eller den app der skal afvikle PDF-filen …

Workflowet i PDF-produktion

Vi gennemgår hvordan din dokumentstruktur bør være, og opsætter forskellige lag til at håndtere de interaktive elementer. Dette giver basis for en skabelon som du kan benytte fremadrettet, og dermed sikre en ensartethed i din produktion.

Opdateringer og vedligeholdelse

Her lærer du hvordan du opdaterer og vedligeholder dine InDesign-dokumenter, så dine eksporterede PDF-filer altid er 100 % up-to-date.

Tilføjelse af lyd og video

Du lærer at tilføje lyd og video i dine InDesign-dokumenter, så de senere kan eksporteres i en PDF-fil. Og det er nemmere end nogensinde før. Vi kigger også på lyd- og videoformater, hvilke codecs der kan benyttes – og hvordan du kan bruge InDesigns paneler til at styre disse elementer.

Tilføjelse af knapper

At tilføje en knap er lige til. Men at dykke ned i alle de muligheder der findes, kan virke temmelig uoverskueligt. Så her er der nok at tage fat på, og du ser hvordan knapper kan bruges til at navigere, starte videoer og speak, springe i videoer, hoppe til bestemte slides, åbne nye dokumenter mv.

Andre interaktive elementer

Der er mange andre muligheder med interaktivitet, men de er afhængig af de programmer der afvikler PDF-filerne. Det får du naturligvis også et godt overblik over.

Tilføjelse af formularer

Du lærer at opsætte formularer, hvor tekstfelter, krydsfelter og radioknapper kan udfyldes og sendes af sted. Har du lyst kan vi i Adobe Acrobat Pro opstille avancerede matematiske udregninger m.m.

Introduktion af AcroJS (scripting)

Det er også muligt at scripte i PDF-filer, men det skal i givet fald også klares i Adobe Acrobat Pro. Her introduceres du for AcroJS, der er en slags javascript, og ser små eksempler på finurlige cases.

Skabelonopbygning i PDF-produktion

Det er vigtigt at få et ordentligt fundament i dit InDesign til PDF-workflow. Derfor bruger vi lidt tid på at opbygge et solidt dokument, der bliver nemmere at arbejde. Her gennemgår vi derfor selve opbygningen af skabelonen til din PDF-produktion, der kan genbruges i det uendelige.

Indholdsfortegnelser i PDF

Her får du styr på dine tegn- og afsnitsformater, for de skal bruges i den indholdsfortegnelse der senere kan eksporteres i din PDF-fil. Ydermere er den ekstrem vigtig hvis du skal distribuere på fx iPad, idet indholdsfortegnelsen kan integreres via app’en iBook. Smart!

Tilgængelighed i PDF

For at gøre din PDF-fil tilgængelig – så den kan læses af svagtseende – skal filen opmærkes korrekt. Det lyder kryptisk, men er egentlig lige til – og som bonus bliver PDF-filen samtidig mere søgemaskine-venlig.

META-kodning af elementer

Når din PDF-fil skal på nettet, kan du bruge forskellige META-koder for at fortælle mere om din PDF-fil. Her får du et overblik over mulighederne.

Distributionsmuligheder

Der er flere måder at eksportere layoutet på, og vi gennemgår et par stykker af dem. Samtidig kigger vi på hvordan du kan distribuere dine PDF-filer. Det kan være du ønsker din PDF-fil skal kunne læses på en mobil enhed eller måske ligefrem være låst til en bestemt enhed. Dette snuser vi også til …

Bestil kurset nu

  Bestil dit InDesign-kursus her

  Antal deltagere

  Vælg kursusniveau

  Kontaktinformation

   

  Support og tilvalg:

  Eksklusiv support med årligt kommunikationseftersyn giver dig en komplet læringsoplevelse, hvor du får 12 måneders udvidet support samt et årligt eftersyn, der aftales i løbet af året. Her får du personlig sparring med Kenn Römer-Bruhn, adgang til hans omfattende vidensbank, og din kompetenceudvikling optimeres med løbende support. Perfekt til langsigtede, professionelle forhold og dybere læring.

   

  Kontakt mig venligst

  Hurtigst muligtI løbet af nogle dageVedr. skræddersyet kursusVedr. tilbud til godkendelse
   

  Vælg evt. en dato

  Meget mere end et InDesign kursus

  Dine forudsætninger: Mine dejlige kunder der typisk vælger dette kursus, har kendskab til Adobe InDesign og grafisk produktion.

  Dit udbytte: Efter endt kursus har du – som mine øvrige kunder – overblik over Adobe InDesign, og kan fremstille velfungerende interaktive webklare PDF-filer.

  Din support: Dette kursus giver dig seks måneders email-support. Opgrader evt. til et årligt grafisk eftersyn og få løbende support uden merpris!

  Din grafiske underviser: Kenn Römer-Bruhn – Adobe Professional og grafisk PDF-guru.

  Alle grafiske kurser fra PReducation er tilrettet dit unikke behov, så du får optimalt udbytte af dit InDesign kursus. Og husk at det er vigtigt at bruge de opnåede kompetencer for at vedligeholde dem – de er med til at sikre kursusinvesteringen! Læs i øvrigt her om hvorfor du får meget mere på mine kurser frem for åbne kurser med mange deltagere.

  Andre kunder der tidligere har valgt et InDesign-kursus:

  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background