professionelt kursus i adobe indesign

Du ønsker at arbejde hurtigere og endnu smartere, så du kan producere mere effektivt og sikkert. På dette InDesign prokursus, opnår du fuld kontrol over dine tekster i dit layout, så de typiske faldgruber som hore­unger, spaltesammenfald og forkert luft i teksten undgås.

Vi kigger også på snippets, biblioteker og mastersider, og får det hele til at gå op i en højere enhed med dine relevante lag i produktionen – i nye velstrukturerede dokumenter og/eller skabeloner.

Med udvidede typografimuligheder i OpenType, får du langt bedre kontrol over dine teksters udseende, og du får inspiration til hvor du bruger funktionerne bedst muligt.

Et prokursus i InDesign er for dig,
der brænder for at blive en rigtig indesigner

Prokurset er en serie af forskellige prokurser, der har det til fælles at gøre kursister til en vaske ægte professionelle indesignere. Typisk brænder du for InDesigns univers, og tilmelder dig et eller flere af prokurserne, for at blive professionelt opkvalificeret af Danmarks førende InDesign guru.

Kursusdato: Når det passer dig
Kursets varighed: Efter behov
Kursusniveau: Avanceret
Antal kursister: Ubegrænset
Anbefalet antal: 6
Adresse: Hos dig et sted i Danmark
Samlet pris: 7.500 kr pr dag

Bemærk at prisen gælder samtlige deltagere!

Underviser: Kenn Römer-Bruhn

Kenn Römer-Bruhn er Danmarks førende InDesign-underviser, og er – ud over at være InDesign-guru og grafisk coach – også udnævnt af Adobe som Official Adobe Professional. Og Kenn står klar til at undervise dig i InDesigns fantastiske layout-univers. Og det bliver ikke kedeligt!

 

Kurset har fokus på strukturen i layoutet og typografien, så du bliver hurtigere og bedre i din egen produktion. Du lærer at udnytte de mange muligheder, og vil blive forundret over hvor hurtigt tekster kan ombrydes, så du får meget mere tid til at kræse for det kreative layout.

Det er ikke sikkert du som professionel indesigner får brug for support, men den er nu alligevel inkluderet i kursusprisen.

Prokursets læringspunkter:

Her har du et overblik over nogle af de emner dit InDesign prokursus kan indeholde:

OpenType-typografimuligheder

Sammen gennemgår vi OpenType’s talglyffer, så dine cifre bliver formateret korrekt uanset om du arbejder med årsrapporter og opstillinger af tal eller har brug for bestemte talglyffer i et magasin. OpenType giver mulighed for styring af unikke tilpassede skrifttyper til fx overskrifter, underrubrikker og billedtekster. Og du kan oven i købet anvende stilistiske skriftsæt for individuel transformering af bestemte tegn.

Tegn- og afsnitsformater (Styles)

Vi går helt i dybden med tegn- og afsnitsformater, og kigger på samtlige indstillinger. Hvorfor du skal bruge formater der er baseret på hinanden, og hvorfor nogle formater kan udløse andre, får du også svar på.

Indlejrede formater (Nested Styles)

De indlejrede formater kan formatere bestemte dele af et tekstafsnit, og vi kigger på hvad der kan være udløseren og de faldgruber der også findes under menupunktet, så du få helt styr på dem.

Afsnitsløkker til autoformatering

Afsnitsformater kan udløse andre afsnitsformater, og sættes det korrekt op, vil du kunne formatere tekster med bestemte mønstre helt automatisk. Og det behøver ikke kun være til overskrifter, underrubrikker og brødtekst, men også autoformatering af tabeller, annoncer, opstillinger mv.

Variabler i forbindelse med tegn- og afsnitsformater

Få udgivernummer, dato og årstal til at optræde automatisk ud fra hvad du specificerer i fx bladhovedet på et magasin. Tekstvariabler kan også bruges til datostempling, løbende titler, kapitelnumre o.lign. Du lærer at tegn- eller afsnitsformater kan udløse det der er skrevet med formatet til at blive vist helt andre steder i dokumentet – eller helt andre dokumenter.

Tabeller samt tabel- og celleformater

Vi gennemgår tabellerne, så du selv kan opstille tabelformater, der nemt kan formatere dine tabeller. Vi kigger på tegnformater, der kan indlejres i afsnitsformater, der igen kan indlejres i celleformater der til sidst kan indlejres i selve tabelformatet. Ja, puha – der er nok at holde styr på. Og så kigger vi ikke mindst på de mange faldgruber der er med tabelformaterne, så du bliver helt klog på tabellerne.

Snippets og biblioteker til hurtigere layout

Udnyt snippets og biblioteker i dit workflow i Adobe InDesign, og bliv væsentlig hurtigere. Vi kigger på forskellen mellem snippets og biblioteker – og hvor fordelene er størst (og svagest). Du inviteres til Adobe Bridge som du måske ikke benytter i dag, men som du efterfølgende ikke kan leve uden!

Lag og mastersider, inkl. primære tekstrammer

En gennemgang af lag og hvordan lag-hierarkier optræder i dine dokumenter på tværs af opslag og mastersider. Og så gennemgår vi strukturen for primære tekstrammer på mastersider, og hvordan du med blot ét klik kan ændre et layout og dets tekstflow.

Individuelle grundlinjenet på tekstrammer

Vi gennemgår tekstrammeindstillingerne hvor du bl.a. kan kontrollere hvordan tekstrammens grundlinjenet skal være. Dette kan med fordel anvendes på faktabokse, voxpop o.lign., og formateres som et objektformat, der husker alle indstillinger.

Alle genveje til formatering af tekster

Du lærer at springe fra afsnit til afsnit ved hjælp af genveje. Og at markere frem eller tilbage i dine tekster. Du lærer at transformere markeret tekst til majuskler/minuskler, kapitæler, hævet eller sænket tekst, kursiv eller fed m.m.

Objekter og objektformater

Vi har været genem objektformaterne ved flere lejligheder, og her gennemgås samtlige indstillinger. Når du først har været igennem disse, er det tid til en frisk kop kaffe: For du har nu og fremover en stor glæde ved at håndtere dit layout til mindste detalje – ekstremt hurtigt!

Indholdsfortegnelser og -formater

Du ved allerede en masse om tekstformaterne, og her skal de bruges til indholdsfortegnelsesfunktionen. Her kan du nemlig binde forskellige afsnitsformater op og anvende både tegn- og afsnitsformater til at formatere indholdsfortegnelsen. Det er smart, men kræver at du kender til den måde formaterne virker på.

Bonus

Som en ekstra bonus får du endnu flere kreative indspark fra din helt egen grafiske coach: Kenn Römer-Bruhn, der bliver din underviser på dette spændende prokursus i Adobe InDesign, hvor der bliver svaret på alt i løbet af kursusdagen.

Naturligvis fyldes dagen også op med en masse tips og tricks, så du efter endt kursus, har fået harddisken fyldt helt op med input. Og har du behov for det, følger der gratis support med kurset, hvis du pludselig står i en situation og klappen lige er gået ned. Få svar – ja, det manglede da bare, og derfor er alle mine dejlige kunder altid vældig glade …

Bestil kurset nu

  Bestil dit InDesign-kursus her

  Antal deltagere

  Vælg kursusniveau

  Kontaktinformation

   

  Support og tilvalg:

  Eksklusiv support med årligt kommunikationseftersyn giver dig en komplet læringsoplevelse, hvor du får 12 måneders udvidet support samt et årligt eftersyn, der aftales i løbet af året. Her får du personlig sparring med Kenn Römer-Bruhn, adgang til hans omfattende vidensbank, og din kompetenceudvikling optimeres med løbende support. Perfekt til langsigtede, professionelle forhold og dybere læring.

   

  Kontakt mig venligst

  Hurtigst muligtI løbet af nogle dageVedr. skræddersyet kursusVedr. tilbud til godkendelse
   

  Vælg evt. en dato

  Meget mere end et InDesign kursus

  Dine forudsætninger: Mine rare kunder der typisk vælger dette kursus, ved i forvejen en hel del om Adobe InDesign og grafisk produktion.

  Dit udbytte: Efter endt kursus har du fået indspark om mange af de små, men meget kraftfulde funktioner der gemmer sig i programmet. Du bliver hurtigere og kan fremstille sikre tryk- og webklare dokumenter.

  Din support: Dette kursus giver dig seks måneders email-support. Opgrader evt. til et årligt grafisk eftersyn og få løbende support uden merpris!

  Din grafiske underviser: Kenn Römer-Bruhn – Adobe Professional og grafisk guru

  Alle grafiske kurser fra PReducation er tilrettet dit unikke behov, så du får optimalt udbytte af dit InDesign kursus. Og husk at det er vigtigt at bruge de opnåede kompetencer for at vedligeholde dem – de er med til at sikre kursusinvesteringen! Læs i øvrigt her om hvorfor du får meget mere på mine kurser frem for åbne kurser med mange deltagere.

  Andre kunder der tidligere har valgt et InDesign-kursus:

  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background