professionelt avanceret kursus i adobe indesign

Dette kursus er for dig, der i forvejen er en ganske habil indesigner. Men du savner alligevel udfordringer og indspark til at blive en rigtig super-bruger i InDesign.

Dette avancerede prokursus giver dig bl.a. indblik i de mere avancerede dele af InDesigns funktionaliteter som søg og erstat med GREP, forståelse for GREP’s syntaks og implementering af GREP i forskellige afsnitsformater.

Vi dykker sammen ned i samkoperinger med gennemsigtighed, overprint og separationsvisninger, hvor du rent trykteknisk kan bestemme langt mere end du måske er klar over. Endelig kan vi kigge på den måde scripts virker i InDesign. Du får en række scripts, der sågar kan udnytte dine GREP-koder til at rense dine tekster. Her kommer du ikke til at kede dig, og du bliver udfordret på en lang række spændende områder, du nok ikke havde set komme.

Et avanceret prokursus i InDesign er for dig,
der ivrigt brænder efter det sidste!

Prokurset er en serie af forskellige prokurser, der har det til fælles at gøre kursister til en vaske ægte professionelle indesignere. Typisk brænder du for InDesigns univers, og tilmelder dig et eller flere af prokurserne, for at blive professionelt opkvalificeret af Danmarks førende InDesign guru.

Kursusdato: Når det passer dig
Kursets varighed: Efter behov
Kursusniveau: Ultra Avanceret
Antal kursister: Ubegrænset
Anbefalet antal: 6
Adresse: Hos dig et sted i Danmark
Samlet pris: 7.500 kr pr dag

Bemærk at prisen gælder samtlige deltagere!

Underviser: Kenn Römer-Bruhn

Kenn Römer-Bruhn er Danmarks førende InDesign-underviser, og er – ud over at være InDesign-guru og grafisk coach – også udnævnt af Adobe som Official Adobe Professional. Og Kenn står klar til at undervise dig i InDesigns fantastiske layout-univers. Og det bliver ikke kedeligt!

 

Det avancerede prokursus har fokus på at gøre dig til en af de bedste indesignere, og fordrer at du naturligvis kan din InDesign til fingerspidserne. Din ­grafiske coach vil ikke alene udfordre dig, men også komme med konkrete input til de steder i programmet, der måske kunne udnyttes endnu bedre. Sparring er derfor også en del af dette kursus.

Det avancerede prokursus læringspunkter:

Her har du et overblik over nogle af de emner dit avanceret InDesign prokusus kan indeholde:

Introduktion til GREP-programmering

Her nørder vi ned i syntaksen for kodning i GREP. Du lærer at forstå hvordan GREP kigger gennem dine tekster, og hvad der skal til for at formateringerne løses korrekt. Du vil efterfølgende kunne danne dig et godt fundament over mulighederne – og vil selv være i stand til at løse udfordringer.

Avanceret søg og erstat med GREP

Når først GREP’s måde at virke på er forstået, er der mange måder at bruge det på. Har du fx tekster der skal renses eller justeres efter bestemte mønstre, kan en søg og erstat med GREP være løsningen og en tidsbesparelse du ikke troede var mulig.

GREP-formater til overførsel af tegnformater

GREP kan også gøre tegnformatering til en leg, og her gennemgår vi nogle af de enorme muligheder der er med automatisk at få overført tegnformater til tekster. Det er smart og virkelig tidsbesparende og mere sikkert, end at overføre tegnformater manuelt.

Avancerede tekstvariabler

Har du sådan rigtigt arbejdet med tekstvariabler i InDesign? Hvis ikke, så tager vi fat på et spændende emne, der som med så mange andre smarte funktioner, kan gøre en stor del af bestemte arbejdsgange mere eller mindre automatisk.

Opmærkning af formater for optimal eksport heraf

Naturligvis er du nødt til at mærke dine tekstformater op. Ja, du burde gøre det til en vane. For før eller siden vil du stå i den situation, at din tekst skal eksporteres til fx et e-magasin, EPUB eller fx PDF. Og så har du i den grad brug for korrekt opmærkning af dine tekster. Her lærer du hvorfor …

Import og eksport af opmærket tekst (Tagged Text)

En opmærkning af tekst kan også foregå efter en såkaldt InDesign-opmærkning (tagged text). Vi gennemgår en lille case, hvor du sammen med samarbejdspartnere som korrekturlæsere, webredaktører o.lign., lærer at styre teksterne i et InDesign-dokument.

Diffusering og diffuseringsformater

Du ved allerede at InDesign automatisk laver diffusering for de forskellige farver du har anvendt gennem dine dokumenter. Alligevel kan der nemt opstå situationer, hvor fx metalliske pantonefarver ikke opfører sig ordentligt på det trykte papir. Så her er du nødt til at lære mere om InDesigns diffuseringsindstillinger.

Samkopieringsformater og udskrivningsenheder

Der kan bruges et hav af effekter i et InDesign-dokument, og de effekter der benytter transparens, vil potentielt kunne påvirke det endelige output versus den udskrivningsenhed der anvendes. Det er præcist det vi kigger efter i sømmene her.

Overprint og separationsvisninger

Mens vi er ved udskrivninger, så bør du som professionel indesigner, også koncentrere dig om overprint – herunder den føromtalte diffusering – og separationer. Et par paneler gør underværker i denne sammenhæng, så de bliver også gennemgået.

Mastertekstrammer og primære tekstrammer

Du mestrer allerede mastersider, og vi kigger dybere på mulighederne med både masterobjekter, mastertekstrammer og primære tekstrammer. Her lærer du alt om hvordan de forskellige objekter påvirker dokumentsiderne.

Styring af formater og farver via bogpanelet

Bogpanelet har skjulte hestekræfter som du kan udnytte i forbindelse med dine dokumenter. Eksempelvis kan du styre tekst- og objektformater samt farveprøver gennem flere dokumenter. Helt automatisk …

Indekseringer af større tekster

Arbejder du med større tekster, har du måske også behov for at oprette et indeks. Her gennemgår vi de forskellige stadier der ligger i dette specifikke workflow, så tekster kan slås op bagest i en bog eller et magasin. Og som oven i købet er interaktive lænker, hvis de outputtes korrekt som PDF.

Introduktion til InDesign scripting

Din grafiske guru har et par unikke scripts med i ærmet. Dem kigger vi på, og sætter i system, så du selv kan få glæde af et semi-automatisk workflow, hvor fx fejl i tekster fjernes som dug for solen.

Anbefalede scripts til InDesign

Nå ja – så følger der også lidt anbefalinger med kurset. Og du bliver forundret over hvad der kan lade sig gøre med scripts. Så er du advaret.

Bestil kurset nu

  Bestil dit InDesign-kursus her

  Antal deltagere

  Vælg kursusniveau

  Kontaktinformation

   

  Support og tilvalg:

  Eksklusiv support med årligt kommunikationseftersyn giver dig en komplet læringsoplevelse, hvor du får 12 måneders udvidet support samt et årligt eftersyn, der aftales i løbet af året. Her får du personlig sparring med Kenn Römer-Bruhn, adgang til hans omfattende vidensbank, og din kompetenceudvikling optimeres med løbende support. Perfekt til langsigtede, professionelle forhold og dybere læring.

   

  Kontakt mig venligst

  Hurtigst muligtI løbet af nogle dageVedr. skræddersyet kursusVedr. tilbud til godkendelse
   

  Vælg evt. en dato

  Meget mere end et InDesign kursus

  Dine forudsætninger: Mine dygtige kunder der typisk vælger dette kursus, er i forvejen professionelle, men ønsker indspark og input der kan udfordre dem.

  Dit udbytte: Efter endt kursus har du et gennemgående kendskab til de mest avancerede funktioner i InDesign, og vil kunne brøste dig af at være helt oppe i en helt særlig liga, der er forbeholdt de aller mest hardcore indesignere.

  Din support: Dette kursus giver dig seks måneders email-support. Opgrader evt. til et årligt grafisk eftersyn og få løbende support uden merpris!

  Din grafiske underviser: Kenn Römer-Bruhn – Adobe Professional og grafisk ekspert og guru

  Alle grafiske kurser fra PReducation er tilrettet dit unikke behov, så du får optimalt udbytte af dit InDesign kursus. Og husk at det er vigtigt at bruge de opnåede kompetencer for at vedligeholde dem – de er med til at sikre kursusinvesteringen! Læs i øvrigt her om hvorfor du får meget mere på mine kurser frem for åbne kurser med mange deltagere.

  Andre kunder der tidligere har valgt et InDesign-kursus:

  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background