professionelt kursus med output til epub fra adobe indesign

Med den massive vækst af mobile enheder som smartphones og tablets, er der for alvor kommet fokus på bl.a. EPUB, der netop kan læses på mobile enheder via forskellige Apps.

Er du nysgerrig efter at komme i gang med at eksportere til EPUB, eller har du eksisterende produktioner som du ønsker skal konverteres til EPUB, kan dette kursus bestemt anbefales.

Din kreative grafiske coach, Kenn Römer-Bruhn, deler ud af sine egne erfaringer som specialkonsulent for magasin- og forlagsbranchen. Alle relevante områder inden for EPUB bliver gennemgået i et roligt tempo, så du bliver klædt rigtig godt på. Fokus på dette kursus er derfor 100 % EPUB-udgivelser, og med InDesign er du allerede godt på vej.

Få overblikket på hvordan du kan overføre layout til mobile enheder

Dette EPUB-kursus i InDesign giver dig bundsolid viden om selve formatet og workflowet i en EPUB-produktion. Vi kommer til at gennemgå enhver tænkelig detalje, herunder CSS og de muligheder vi kan tilføje efterfølgende. Du får på den måde et fantastisk overblik over processen, og er selv hurtigt i gang og i stand til at eksportere smukke og velfungerende EPUB-publikationer.

 

 

Kursusdato: Når det passer dig
Kursets varighed: Efter behov
Kursusniveau: Videregående
Antal kursister: Ubegrænset
Anbefalet antal: 6
Adresse: Hos dig et sted i Danmark
Samlet pris: 7.500 kr pr dag

Bemærk at prisen gælder samtlige deltagere!

Underviser: Kenn Römer-Bruhn

Kenn Römer-Bruhn er Danmarks førende InDesign-underviser, og er – ud over at være InDesign-guru og grafisk coach – også udnævnt af Adobe som Official Adobe Professional. Og Kenn står klar til at undervise dig i InDesigns fantastiske layout-univers. Og det bliver ikke kedeligt!

Forudsætninger: Svarende til InDesign basiskursus eller lignende. Den seneste version af InDesign CC anbefales i dette kursus, idet EPUB er blevet voldsomt forbedret i forhold til tidligere versioner af InDesign.

Husk at der følger gratis support med kurset i seks måneder – eller endda helt op til 12 måneder hvis du booker kurset som et årligt grafisk eftersyn (uden mérpris naturligvis).

EPUB-kursets læringspunkter:

Her har du et overblik over nogle af de emner dit EPUB-kursus i InDesign kan indeholde:

Overblik over EPUB (reflow eller fixed)

Her begynder kurset og vi kigger på hvad EPUB er, og ikke mindst forskellen på flydende eller fast layout. Vi kigger også lidt til de faldgruber der gemmer sig, så du undgår potentielle problemer.

Overblik over eLæsere

Det næste vi kigger på, er hvorfor den app der skal afvikle din EPUB, er så vigtig. Du får et overblik over de eLæsere der pt. anbefales og som vil afvikle dine EPUB-filer bedst muligt. Vær forberedt på, at du kan blive godt overrasket …

Workflowet i EPUB-produktion

Vi gennemgår selve workflowet fra et velstruktureret dokument til færdig og valideret EPUB-fil. Der er mange ting der skal læres, og de skal følges 100 % til punkt og prikke – ellers vil du ikke kunne udgive din EPUB på fx App Store eller Saxo.

Opdateringer og vedligeholdelse

Her lærer du hvordan du opdaterer og vedligeholder dine arbejdsdokumenter, så dine EPUB-filer altid er 100 % up-to-date.

Tekstmuligheder

Du lærer du at arbejde med tekster, og vi gennemgår tekstmulighederne i dybden.

Opmærkning i tegn- og afsnitsformaterne

I forbindelse med eksporten til EPUB, er det smartest at opmærke al teksten i dit dokument. Det kan nemt klares med tegn- og afsnitsformater. Og gør du det rigtigt, vil selve fundamentet give et langt mere smidigt workflow. Og det er dét vi arbejder hen mod.

Introduktion til CSS3 og HTML5

Her kigger vi på hvordan teksterne fra InDesign ser ud i en EPUB-fil. Du lærer en lille smule om HTML og CSS, men ser hvor kraftfulde disse ting er, og hvordan de kan påvirke udseende i den endelige EPUB-fil.

Tekstmanipulation via CSS

Med få ændringer i CSS-filen, kan du få bedre kontrol på fx afstande mellem tekstafsnit eller mellemrubrikker og brødtekst. Du lærer hvad det er for mekanismer der spiller ind, og hvor simpelt – og alligevel nørdet – det kan implementeres.

Objekt-eksportfunktioner

Ingen god validering uden at have styr på hvordan objekterne mærkes korrekt op i en EPUB-fil. Og det er du simpelthen nødt til at have styr på. Så her handler det om at lære et par nye InDesign-funktioner at kende.

Skabelonopbygning i EPUB-produktion

Når fundamentet er opbygget solidt, er det langt nemmere at arbejde med et værk, der skal udgives som EPUB. Her gennemgår vi derfor selve opbygningen af skabelonen, der kan genbruges i det uendelige.

Tilføjelse af lyd og video (fra EPUB version 3)

Lyd og video er nemmere end nogensinde før at implementere i en EPUB-fil. Vi kigger på lyd- og videoformater, hvilke codecs der kan benyttes – og hvordan du kan bruge InDesign som en hjælper i forbindelse med disse.

Generering af automatiske indholdsfortegnelser

Her skal vi have styr på dine tegn- og afsnitsformat-viden. For det er helt nødvendigt at have den fulde kontrol – ellers kan dine modtagere af din EPUB ikke finde rundt – og den kan i øvrigt heller ikke valideres på bestemte App Stores. Her får du derfor 100 % styr på din indholdsfortegnelse.

Generering af automatiske krydshenvisninger

Krydshenvisninger kan være en udfordring for mange, og vi løber gennem de forskellige trin i processen, så de virker efter hensigten.

Distribution af EPUB

Der er flere måder at eksportere layoutet på, og vi gennemgår et par stykker af dem. Samtidig kigger vi på forskellige distributionsformer og du får et overblik over mulighederne. Nogle er ganske gratis, mens andre koster lidt ekstra og endelig er der dem som tager en væsentlig bid af kagen.

META-kodning af EPUB

Mangler der META-koder i din EPUB-fil vil den ikke kunne valideres og dermed distribueres på fx App Store. Du får derfor en gennemgang af hvilke META-koder der kræves og hvor de i øvrigt indsættes.

Bestil kurset nu

  Dit navn (påkrævet)

  Firma

  Din e-mail (påkrævet)

  Telefon (er rar at have)

   

  Vælg dit InDesignkursus:

   

  Hvor mange skal på kursus?

   

  Skal dit InDesignkursus tilknyttes:

   

  Kontakt mig venligst

  Hurtigst muligtI løbet af nogle dage
   

  Evt. besked vedr. kurset

  Antispam-spørgsmål


   

  Meget mere end et InDesign kursus

  Dine forudsætninger: Mine herlige kunder der typisk vælger dette kursus, har i forvejen et grundlæggende kendskab til Adobe InDesign og webproduktion. Det er en fordel at du kender til HTML og CSS.

  Dit udbytte: Efter endt kursus har du – som mine øvrige søde kunder – overblik over hvordan du fremtryller EPUB fra Adobe InDesign, og kan udgive på fx iPad eller andre tablets.

  Din support: Dette kursus giver dig seks måneders email-support. Opgrader evt. til et årligt grafisk eftersyn og få løbende support uden merpris!

  Din grafiske underviser: Kenn Römer-Bruhn – Adobe Professional og grafisk guru.

  Alle grafiske kurser fra PReducation er tilrettet dit unikke behov, så du får optimalt udbytte af dit InDesign kursus. Og husk at det er vigtigt at bruge de opnåede kompetencer for at vedligeholde dem – de er med til at sikre kursusinvesteringen! Læs i øvrigt her om hvorfor du får meget mere på mine kurser frem for åbne kurser med mange deltagere.

  Andre kunder der tidligere har valgt et InDesign-kursus:

  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background
  Slide background